Search
Close this search box.
artikkelikuva_istuvavavaate
artikkelikuva_istuvavavaate

Istuva vaate on kuin soitto oikeasta sävellajista

Soitto soi parhaiten oikeassa sävellajissa. Nuotilleen soitto on eduksi, mutta korvakuulollakin tulee hyvää jälkeä.

Erään pukeutumisoppaan mukaan istuva vaate näyttää ryhdikkäältä ja tasapainoiselta. Siinä on mukava olla. Istuva vaate tuntuu hyvältä päällä, korostaa vartalon parhaita puolia ja häivyttää huonompia.  Oppaan mukaan kannattaa tarkkailla erityisesti kudotuista kankaista valmistettujen vaatteiden istuvuutta.

Hauskaa ja hyödyllistä tekstiä.

Huihui -vekkihametta kehittäessäni en kiinnittänyt huomiota istuvuuteen. Pidin istuvuutta toimivuutena ja siten itsestäänselvyytenä. Tein kankaasta sitä, mihin se luonnollisimmillaan taipui. Pyrin kauneuteen ja miellyttävään lopputulokseen. Koekäytössä hurmioiduin vekkihameen minimalistisesta kokonaisilmeestä, vekkien visuaalisuudesta, jämptiydestä, helman hulmuamisesta ja käyttöön liittyvästä mukavasta olosta. Istuvuuden käsite tupsahti vekkihameen käyttäjiltä:

“On kyllä niin mukava päällä”, tai
“Käytössä ihanan joustava ja rento”, tai
“Tänään eka kertaa päällä ja heti sain kehuja”.

Vaate oli istuva tietämättäni. Olin ottanut istuvan vaatteen ohjeistuksen tosissani tietämättäni.

Istuva vaate on tällainen. Se istuu hyvin ja ryhdikkäästi. Se on tasapainoisen näköinen edestä, sivulta ja takaa. Se on sopivasti kehoa myötäilevä, ei liian tiukka, ei liian väljä. Vyötärö ei kiristä, eikä vaatteeseen synny  vetoja. Istuvassa vaatteessa on hyvä viimeistely, harkitut ja kauniit yksityiskohdat.

Pukeutumisoppaan lähde: Studio Merilinna.